Берлін сподівається на рестарт нормандських переговорів

Читать на русском
У Берліні сподіваються на відновлення переговорів у Нормандському форматі на вищому рівні найближчим часом.

У Берліні сподіваються на відновлення переговорів у Нормандському форматі на вищому рівні найближчим часом.

Про це сказав керівник робочого штабу «Україна» в МЗС Німеччини Андреас Протманн, повідомляє «Слово і Діло» в середу, 12 червня.

«Ми сподіваємося, що зараз буде шанс для рестарту. Хоча перші сигнали з Москви не дуже обнадійливі, але ми сподіваємося, що Росія подумає двічі й повернеться за стіл переговорів. Ми дійсно сподіваємося, що зустрічі в Нормандському форматі відновляться незабаром», – сказав дипломат.

Він визнав, що кроки України останнім часом спрямовані на пошуки миру, але поки односторонні, й «було б добре, якби Росія в той момент відреагувала». Німеччина зі свого боку готова допомагати, зокрема, розмовляючи із РФ.

При цьому дипломат не погодився з докором, що Захід тисне на Україну й штовхає її до «компромісів», оскільки дуже добре розуміє, що «компроміси» можуть вплинути на внутрішньополітичну ситуацію в країні.

«Процес має бути перезапущений новою командою. Ми можемо стверджувати, що буде продовження дуже тісного нашого контакту з колегами в Києві», – запевнив представник німецького МЗС.

Раніше Лавров висловився про перспективи нормандських зустрічей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: