Лавров назвав умови зустрічі в Нормандському форматі

Читать на русском
Голова Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров назвав умови зустрічі в Нормандському форматі.

Голова Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров назвав умови зустрічі в Нормандському форматі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба МЗС РФ.

РФ готова до нормандських переговорів. Яка мета Кремля та в чому ризик?Росія готова до зустрічі в Нормандському форматі для обговорення врегулювання ситуації на Донбасі за умови дотримання домовленостей, досягнутих Тристоронньої контактною групою, заявив Лавров.

За словами Лаврова, це «буде тестом, наскільки нова влада договороздатна».

«Це, напевно, буде тестом для Нормандського формату, коли йтиметься про підготовку чергових зустрічей. Буде тестом подивитися, наскільки нова влада договороздатна, наскільки ми зможемо не лише зустрічатися, а перед кожною зустріччю забезпечувати на практиці все те, про що домовилися на попередній зустрічі», – сказав він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що переговори в Нормандському форматі щодо врегулювання ситуації на Донбасі заплановані на липень. Своэю чергою канцлер Німеччини Ангела Меркель зазначила, що зустріч радників у Нормандському форматі відбудеться 12 липня.

Раніше Зеленський після зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном повідомив, що зовнішньополітичні радники країн-членів Нормандського формату найближчим часом зустрінуться для підготовки зустрічі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: