Макрон назвав умову проведення засідання в Нормандському форматі

Читать на русском
Франція готова провести засідання в Нормандському форматі, коли будуть зроблені певні жести, щоб підтвердити зобов’язання досягнути миру на Донбасі.

Франція готова провести засідання в Нормандському форматі, коли будуть зроблені певні жести, щоб підтвердити зобов’язання досягнути миру на Донбасі.

РФ готова до нормандських переговорів. Яка мета Кремля та в чому ризик?Росія готова до зустрічі в Нормандському форматі для обговорення врегулювання ситуації на Донбасі за умови дотримання домовленостей, досягнутих Тристоронньої контактною групою, заявив Лавров.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, передає «Слово і Діло».

«Щодо ситуації на Донбасі. Конфлікту, який триває вже 5 років та роздирає Європу ... Ми хочемо повернутися до Мінського формату, щоб країна повернулася до миру. Я готовий підтримати вас, пане президенте, в цьому намірі. І в діалозі з Росією. Коли настане момент, Франція готова провести засідання в Нрмандському форматі, щоб підтвердити свої зобов’язання, але до цього часу нам потрібно мати певні жести, певні кроки для того, щоб був підтверджений намір виконувати ці зобов’язання», – сказав він.

Нагадаємо, Берлін сподівається на рестарт нормандських переговорів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: