Зеленський назвав терміни нових переговорів у Нормандському форматі

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський заявив, що переговори в Нормандському форматі щодо врегулювання ситуації на Донбасі заплановані на липень.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що переговори в Нормандському форматі по врегулюванню ситуації на Донбасі заплановані на липень.

Як пише «Слово і Діло», про це він повідомив 18 червня під час брифінгу з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні.

РФ готова до нормандських переговорів. Яка мета Кремля та в чому ризик?Росія готова до зустрічі в Нормандському форматі для обговорення врегулювання ситуації на Донбасі за умови дотримання домовленостей, досягнутих Тристоронньої контактною групою, заявив Лавров.

За словами президента, вже обговорювалися дати щодо повернення до Нормандського формату.

«З приводу повернення до Нормандського формату ... Ми обговорювали дати ... Йшлося про те, щоб проводити переговори після парламентських виборів в Україні. Я хочу, щоб ця зустріч відбулася терміново, тому перша робоча зустріч запланована вже в липні. Віримо в перемогу й завершення війни», – заявив Зеленський.

Своєю чергою канцлер Німеччини Ангела Меркель зазначила, що зустріч радників у Нормандському форматі відбудеться 12 липня.

«Ми проведемо зустріч радників і подивимось, як діяти далі. Німеччина, в кожному разі, готова тут докласти всі свої сили. Я рада, що Тристороння контактна група в межах Мінського процесу зараз знову працює більш рішуче», – додала вона.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський після зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном повідомив, що зовнішньополітичні радники країн-членів Нормандського формату найближчим часом зустрінуться для підготовки зустрічі.

Раніше повідомлялося, що Зеленський заявив, що Росія має виконати рішення Міжнародного трибуналу й здійснити звільнення 24 українських моряків, які були захоплені поблизу Керченської протоки восени 2018 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: