Зеленський назвав можливу формулу обміну полонених

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський у Німеччині зустрівся з головою Бундестагу ФРН Вольфгангом Шойбле.
Ілюстративне фото.

Президент України Володимир Зеленський у Німеччині зустрівся з головою Бундестагу ФРН Вольфгангом Шойбле.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

Зеленського не привітали, але заговорили про обмін полоненими. На що розраховує РФ?В ході своєї інавгураційної промови Зеленський сказав, що одне з ключових завдань на посаді – звільнення полонених. У РФ відмовилися вітати Зеленського з перемогою, але висловили готовність почати діалог і провести обмін полоненими в форматі всіх на всіх.

Сторони обговорили питання припинення війни та повернення заручників. Зокрема, Зеленський зазначив, що обмін людей хоча б 10 на 10 чи 15 на 15 міг би показати бажання іншої сторони почати процес деескалації.

Крім того, президент України поінформував про перші законодавчі ініціативи, які він хоче реалізувати після обрання нового парламенту. Зокрема, це запуск Вищого антикорупційного суду, ухвалення законів про відповідальність за незаконне збагачення, про імпічмент та скасування депутатської недоторканності.

Нагадаємо, Зеленський сьогодні вночі прибув до Берліну з одноденним візитом. Наразі у нього почалась зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, з якою він має обговорити припинення війни на Донбасі.

Раніше Меркель та Зеленський по телефону обговорили реалізацію Мінських угод та двостороннє співробітництво між Німеччиною та Україною, а також внутрішні події в Україні, включаючи ситуацію на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: