В ОРДЛО встановили, хто організував вбивство Захарченка - ЗМІ

Читать на русском
В ОРДЛО заявили, що організатори вбивства ватажка бойовиків ДНР Олександра Захарченка - із Служби безпеки України, і їх особистості їм відомі.

У «спецслужбах» бойовиків ОРДЛО заявили, що організатори вбивства ватажка бойовиків «ДНР» Олександра Захарченка - із Служби безпеки України, і їх особистості їм відомі.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише російський «Інтерфакс», про це в ефірі «Росія 1» заявив представник «спецслужб ДНР», обличчя якого було приховано.

СБУ оприлюднила аудіо розмови про підготовку до усунення ЗахарченкаСлужба безпеки наголошує, що має в розпорядженні майже 4-годинний запис розмови між офіційним помічником Пушиліна Олександром Лаврентьєвим і двома невідомими людьми про усунення Захарченка.

«Безпосередньо роботу по «ДНР» у 5-му управлінні (департаменті контррозвідки СБУ) організовує 2-й відділ. Нам відомі усі співробітники цього відділу, причетні до скоєння злочинів на Донбасі», - заявило джерело.

У числі співробітників СБУ, причетних до підготовки «терактів», він також назвав помічника начальника 5-го управління Сергія Моторина, який, за його словами, є вихідцем з Донбасу, а раніше служив у Слов'янську.

«Саме на ньому кров Арсена Павлова (Мотороли - ред.) та Олександра Захарченка», - заявило джерело росЗМІ.

Також він назвав представників українських спецслужб Владислава Долгозвяга і Андрія МуштУ, «агенти» яких Андрій Байдаєв під псевдонімом «Швед», Андрій Отенко, Дамір Баштанник «причетні до терактів на Донбасі».

У телесюжеті також повідомлялося, що затримані «спецслужбами ДНР» так звані агенти Сергій Бешта, Владислав Зайцев та інші «дали інформацію про своїх кураторів в СБУ».

Серед кураторів були названі начальник 5-го управління департаменту контррозвідки СБУ Роман Червінський, його заступники Максим Попов і Олександр Поклад.

Джерело росЗМІ також заявило, що «правоохоронним органам «Л/ДНР «відомі імена, місця проживання, сімейний стан тих, хто в СБУ «причетний до організації терактів на території Донбасу».

Нагадаємо, Захарченко загинув 31 серпня 2018 року в результаті вибуху в кафе Сепар в центрі Донецька. Під час замаху на главу «ДНР» постраждали ще 12 осіб, серед яких охоронець і «міністр доходів і зборів» «республіки» Олександр Тимофєєв.

Пізніше стало відомо, що вибуховий пристрій розмістили за вивіскою кафе, всередині чебурашки.

У «ДНР» назвали вибух терактом і звинуватили в ньому Службу безпеки України. У Києві відкинули звинувачення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: