МЗС засуджує початок видачі російських паспортів жителям ОРДЛО

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує початок видачі російських паспортів жителям тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує початок видачі російських паспортів жителям тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також продовжить працювати над введенням відповідних санкцій.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Подібні дії РФ є юридично нікчемними, вони не мають ніяких правових наслідків і не будуть визнаватись ані українською стороною, ні світом. МЗС України буде продовжувати працювати з нашими міжнародними партнерами з метою застосування щодо причетних до процесу т.зв. «спрощеної паспортизації» жителів тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей секторальних санкцій, а також розширення міжнародних персональних санкцій», - йдеться в повідомленні МЗС.

Дипломати підкреслили, що початок видачі російських паспортів жителям тимчасово окупованих територій України став черговим підтвердженням грубого порушення з боку РФ норм міжнародного права і державного суверенітету України.

Раніше повідомлялося, що Росія почала видачу своїх паспортів жителям так званої ДНР. Паспорти вже отримали 34 особи.

Також в ОБСЄ розповіли, як отримують нові паспорти на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: