Волкер прокоментував ідею Зеленського про обмін полонених

Читать на русском
Також Волкер прокоментував ідею Зеленського про обмін утримуваних за принципом всіх на всіх.

Спецпредстав_ник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер розповів про варіант обміну полоненими між Україною і Росією.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ВВС.

ТКГ обговорила списки для обміну полоненими на ДонбасіТристороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі обговорює списки полонених на обмін.

Відповідаючи на питання про те, чи вважає він здійсненною ідею новообраного президента України Володимира Зеленського про обмін утримуваних за принципом "всіх на всіх», Волкер заявив:

«Це було б приголомшливо. Це той крок, який Україна послідовно пропонувала і при президенті Порошенко. Російська сторона ніколи не бажала здійснити повний обмін полоненими. Думаю, з боку Росії було б гарним жестом звільнити українських моряків, затриманих у міжнародних водах в Керченській протоці в листопаді 2018 року».

На його думку, потім міг би наслідувати договірної обмін утримуваними між Україною і Росією.

«Є ще ряд пропозицій, зокрема тривале припинення вогню, яке тривало б довше, ніж все, що було до цього моменту. Подальше відведення важкого озброєння також було б дуже хорошим кроком. Ще одним кроком вперед було б забезпечення дійсно безпечного проходу на кількох діючих КПП через лінію розмежування. І багато іншого, що обговорювалося раніше, але ніколи не було виконано. Можливо, зараз є шанс знову повернутися до цього», - припустив він.

Нагадаємо, раніше Україна пропонувала Росії 30 березня провести обмін полонених 25 українців на 25 засуджених в Україні росіян. Тоді повідомлялося, що Україна готова забрати 19 українців з окупованих територій і помилувати 72 сепаратиста.

Раніше повідомлялося, що головною темою можливих переговорів майбутнього президента України Володимира Зеленського і президента Росії Володимира Путіна стало б врегулювання на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: