Криза в Молдові: йде у відставку уряд Філіпа

Читать на русском
Уряд Молдовы під керівництвом прем'єр-міністра Павла Філіпа у повному складі йде у відставку.

Уряд Молдови під керівництвом прем'єр-міністра Павла Філіпа у повному складі йде у відставку.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив під час брифінгу за підсумками Національного політичної ради Демократичної партії Володимир Чеботар, передає Newsmaker.

Криза в Молдові: які мотиви Кремля та в чому урок для УкраїниМіністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що ситуація в Молдові є ймовірною загрозою для півдня України.

За його словами, Демократична партія Молдови не відмовляється від ідеї проведення дострокових виборів і вважає їх єдиним виходом у ситуації, що склалася.

«Це необхідно для того, щоб нова влада була легітимною», - додав він.

Як підкреслив Чеботар, Демпартія залишається єдиною командою і готова працювати ефективно та на благо громадян.

Нагадаємо, політична криза в Молдові виник після виборів у лютому, коли партії не встигли за три місяці сформувати коаліцію і уряду. По закінченню терміну президент заявив, що має право не оголошувати нові вибори. Після цього Конституційний суд відсторонив його від влади, так як той не виконав вимоги Конституції Молдови.

Президент Молдови Ігор Додон анулював указ прем'єр-міністра Павла Філіпа про розпуск парламенту, вважаючи, що Філіп не має права виконувати обов'язки президента.

Крім того, Міністерство закордонних справ України одночасно визнало прем'єр-міністрами Молдови колишнього главу уряду Павла Філіпа і голову нового уряду Майю Санду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: