У МЗС розповіли, хто прем'єр Молдови

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України одночасно називає прем'єр-міністрами Молдови колишнього главу уряду Павла Філіпа та очільницю нового уряду Маю Санду.

Міністерство закордонних справ України одночасно називає прем'єр-міністрами Молдови колишнього главу уряду Павла Філіпа та очільницю нового уряду Маю Санду.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчить коментар МЗС за підсумками візиту спецпредставника України Віктора Крижанівського до Кишинева, опублікований на сайті МЗС.

Криза в Молдові. Чому Україна має допомогти?Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що ситуація в Молдові є ймовірною загрозою для півдня України.

«У першій половині дня відбулася зустріч … із призначеними парламентською більшістю прем’єр-міністром Маєю Санду та членами її уряду», – інформують у міністерстві.

У тому ж повідомленні МЗС України відзначило зустріч українського спецпредставника з Павлом Філіпом, який залишається прем'єром за версією Демократичної партії Молдови, яка не визнає зміну влади у країні.

«У другій половині дня проведено зустрічі з прем’єр-міністром Павлом Філіпом та членами його уряду - віце-прем'єром з питань реінтеграції Крістіною Лєснік, міністром закордонних справ та європейської інтеграції Тудором Уляновскі», – йдеться повідомленні.

При цьому не вказано, кого з прем’єрів Україна визнає чинним главою уряду. Крижанівський, за інформацією міністерства, на зустрічах наголосив, що для України важливо, щоб Молдова й надалі рухалася шляхом європейської інтеграції.

«Україна закликає всі політичні сили в Республіці Молдова вирішувати суперечки шляхом політичного діалогу, щоб уникнути силового протистояння і в підсумку знайти виважене рішення, яке стабілізує ситуацію і сприятиме подальшому демократичному розвитку держави», – підкреслив спецпредставник.

7 червня Конституційний суд Молдови затвердив необхідність розпустити парламент країни через нездатність депутатів сформувати уряд. Президент країни Ігор Додон не підписав відповідний указ, пояснивши це можливістю компромісу.

У МЗС заявили, що наша країна готова сприяти у вирішенні наявних проблем в Молдові для забезпечення демократії в країні.

В ЄС також закликали не заважати уряду Санду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: