Суд учергове відклав розгляд скарги АМКУ на скасування штрафу «Укртатнафті»

Читать на русском
Апеляційний госпсуд відклав розгляд скарги комітету на рішення суду, яким скасували штраф низці компаній.

Суд вчергове відклав розгляд скарги Антимонопольного комітету України на рішення суду, яким скасували штраф на понад мільярд гривень для ПАТ «Укртатнафта» за вчинення антиконкурентних узгоджених дій.

Таке рішення 10 червня ухвалив Північний апеляційний господарський суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 23 березня 2017 року АМКУ оштрафував «Укртатнафту» на 1,002 млрд грн за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Ці порушення стосувалися антиконкурентних узгоджених дій щодо спотворення результатів аукціонів, проведених 18, 31 березня, 20 травня, 17 червня та 15 липня 2015 року. Своєю чергою «Укртатнафта» подала позов до АМКУ, в якому просила визнати це рішення недійсним. Рішенням від 7 серпня 2017 року Господарським судом міста Києва позов задоволено.

На вказане рішення комітет подав апеляційну скаргу. 14 березня сформували новий склад суду та поновлено апеляційне провадження. Пізніше суд знову змінив склад і призначив розгляд скарги на 10 червня. Вже 10 червня до суду не з'явився представник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у зв'язку з цим суд відклав засідання на 1 липня.

Нагадаємо, «Укртатнафта» оскаржила документальну перевірку, ініційовану НАБУ. Також ДБР розслідує розголошення НАБУ таємниці слідства у справі «Укрнафти». Раніше САП закрила справу про хабар Леоніду Кучмі від Ігоря Коломойського за контроль над «Укрнафтою».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: