«Укртатнафта» оскаржила документальну перевірку, ініційовану НАБУ

Читать на русском
Столичний апеляційний суд скасував позапланову перевірку транснаціональної фінансово-промислової нафтової компанії.
Укртатнафта

Суд скасував позапланову документальну перевірку ПАТ «Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія «Укртатнафта», ініційовану детективами НАБУ.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги представника фірми, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, ухвалою Солом'янського суду Києва від 5 грудня 2017 року було задоволене клопотання детектива НАБУ про проведення позапланової документальної перевірки «Укртатнафти». Зазначена перевірка призначена в кримінальному провадженні про можливе розкрадання коштів ПАТ «Укрнафта». На це рішення представник «Укртатнафти» подав апеляційну скаргу, в якій, посилаючись на незаконність постанови слідчого судді, просить її скасувати. Адвокат також вказував, що в зазначеному кримінальному провадженні не розслідуються дії посадових осіб «Укртатнафти», а крім того, між «Укртатнафтою» та «Укрнафтою» не було укладено жодних договорів, які можуть свідчити про їхню спільну діяльність.

Вивчивши матеріали справи, колегія суддів вирішила, що апеляційна скарга підлягає задоволенню. На думку суддів, вказане рішення ухвалене з порушенням вимог Кримінального процесуального кодексу. Колегія вважає, що суддею першої інстанції була допущена низка порушень норм матеріального та процесуального права, в тому числі суддя не перевірив той факт, що на «Укртатнафті» за останні роки провели 7 планових і позапланових перевірок.

Нагадаємо, НАБУ вилучило низку документів у харківського адвоката у справі «Укрнафти». Також Верховний суд підтримав НАБУ в справі проти «Укрнафти». Раніше «Укрнафта» оскаржила ініційовану НАБУ позапланову перевірку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: