Справа «Укрнафти»: суд не відкрив провадження за позовом адвоката до НАБУ

Читать на русском
Харківський адвокат продовжує спроби оскаржити слідчі дії Національного бюро у своєму житлі на підставі судового рішення.

Адвокат програв в першій інстанції позов до Національного антикорупційного бюро про визнання противоправним обшук у приміщенні у справі ПАТ «Укрнафта».

Так, суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Руслан Арсірій відмовив у відкритті адміністративного провадження за її позовом, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з даними Судової влади України, адвокат вже подав апеляційну скаргу на таке рішення судді.

Як відомо, адвокат подав позов до ОАСК, в якому просив визнати противоправним обшук в приміщенні, а також стягнути з Державної казначейської служби України завдану їй майнову шкоду. Вказану шкоду вона оцінила на рівні 321,5 тисяч гривень.

Вивчивши позовну заяву, суддя Арсірій встановив, що заявлений адвокатом позов не належить розглядати у порядку адміністративного судочинства. Суддя вказав, що вказаний позов є незгодою щодо проведених слідчий дій у кримінальному провадженні, а тому його можна оскаржити в порядку, встановленому КПК України. Тим більше, що Солом'янський суд міста Києва вже роз'яснив адвокату, що він може оскаржити дії НАБУ, подавши скаргу.

Нагадаємо, у справі «Укрнафти» НАБУ отримало доступ до документів компанії. Також фірма з цієї справи заперечує визнання недійсними договорів. Раніше НАБУ вилучило низку документів у харківського адвоката у справі «Укрнафти».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: