АМКУ оштрафував аеропорт «Київ»

Читать на русском
Столичний аеропорт і фірма Майстер-Авіа покарані за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Антимонопольний комітет України прийняв рішення оштрафувати міжнародний аеропорт Київ ім. Ігоря Сікорського на 681 тисячу гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті АМКУ в п'ятницю, 16 листопада.

Також зазначено, що АМКУ оштрафував компанію Майстер-Авіа на 1,8 млн гривень. Ця фірма здійснює управління аеропортом Київ в рамках інвестиційної угоди на 49 років, яку уклали ще в 2010 році.

«Оштрафовано ТОВ Майстер-Авіа на 1,8 млн гривень і КП Міжнародний аеропорт Київ (Жуляни) на 681 тисячу гривень за порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій», - йдеться в повідомленні АМКУ.

Раніше стало відомо, що міжнародний аеропорт Бориспіль заплатив штраф у розмірі 12,78 млн гривень, який був накладений АМКУ в січні 2017 року. Столичний аеропорт був покараний за зловживання монопольним становищем на ринку спецпослуг.

Також повідомлялося, що в аеропорту Київ планують розширити термінал А і вдвічі збільшити його пропускну здатність. Проект оцінюється в 630 млн гривень, а роботи планують завершити в травні 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: