Клімкін відреагував на кризу в Молдові

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що ситуація в Молдові є ймовірною загрозою для півдня України.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що ситуація в Молдові є ймовірною загрозою для півдня України.

Про це голова МЗС написав у своєму Facebook у понеділок, 10 червня, пише «Слово і Діло».

Міністр зазначив, що МЗС України уважно відстежує ситуацію в Молдові. Клімкін назвав ситуацію в Молдові ймовірною загрозою Україні.

«Завтра в Кишиневі буде Віктор Крижанівський, який відповідає за координацію зусиль щодо придністровського врегулювання і дуже добре розбирається в молдавському контексті. Турбує, що сьогодні постійно збільшується ймовірність і відповідні ризики «добрих послуг» із боку зовнішніх гравців... Нам всім дуже потрібна європейська демократична Молдова і зовсім не підходить перспектива нового російського плацдарму, який створюватиме загрозу для українського півдня», - підкреслив він.

У МЗС запевнили, що готові сприяти вирішенню існуючих проблем у Молдові.

«Як держава посередник і гарант, Україна зацікавлена ​​в стабільній, демократичній і європейській Молдові, готова надати, у разі необхідності, сприяння у вирішенні існуючих проблем. Закликаємо провідні політичні сили Молдови діяти в рамках правового поля, вирішувати суперечки шляхом політичного діалогу із метою уникнення силового протистояння», - заявили в міністерстві.

Також у міністерстві підкреслили, що Молдова залишається для України важливим партнером.

«Важливим для країни і безпеки ситуації в регіоні є недопущення зовнішнього втручання, спрямованого на реалізацію російського сценарію федералізації країни. Республіка Молдова залишається для України важливим партнером і сусідом, із яким нас об'єднують спільні інтереси і спільне європейське майбутнє», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Україна посилила контррозвідувальний режим на кордоні через кризу в Молдові.

Як відомо, 7 червня Конституційний суд Молдови затвердив необхідність розпустити парламент країни через нездатність депутатів сформувати уряд. Президент країни Ігор Додон не підписав відповідний указ, пояснивши це можливістю компромісу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: