Суд дозволив працівнику СБУ Оборському залишати Київ

Читать на русском
Столичний райсуд частково задовольнив прохання антикорупційного прокурора про продовження обов'язків організатору кримінального правопорушення.

Суд до 12 серпня продовжив обов'язки працівнику Служби безпеки України Віталію Оборському, якого підозрюють в організації заволодіння землею в Гатному під Києвом, проте дозволив йому вільно пересуватися Україною.

Таке рішення 12 червня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Сергій Коробенко за результатами розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури,, повідомляє журналіст «Слова і Діла».

Як відомо, суд відпустив Оборського на поруки начальника Департаменту контррозвідки СБУ Олексія Петрова і начальника управління цього департаменту Андрія Базалевича. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає чи перебуває без дозволу; повідомляти про зміну місць проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП подав клопотання про їх продовження. Своєю чергою сам Оборський просив суд скасувати його обов'язок не залишати Київ без дозволу правоохоронців, оскільки йому необхідно виїжджати за межі міста через роботу. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково.

Нагадаємо, суд залишив полковника СБУ на посаді. Згодом суд пояснив своє рішення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: