Справа Мосійчука: водій нардепа хотів повернути документи

Читать на русском
Водій члена Верховної Ради подавав клопотання до Національного бюро про повернення оригіналів документів на нерухомість.

Водій народного депутата Ігоря Мосійчука Андрій Дзюбенко вимагав від Національного антикорупційного бюро повернути йому оригінали документів на землю та будинок, де проживає політик, що є предметом кримінального провадження про ймовірне недостовірне декларування.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва від 29 травня, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в рішенні, 1 березня Дзюбенко направив до НАБУ клопотання про повернення оригіналів документів на земельну ділянку та домоволодіння, в якому проживає Мосійчук. Він повідомив, що ці документи були вилучені НАБУ 22 грудня 2017 року під час обшуку в цьому будинку. Вилучені документи були визнані речовими доказами у справі. Водночас, за словами Дзюбенка, документи підтверджують, що він є власником землі і будинку, а значить йому не можуть повідомити про підозру у недостовірному декларуванні, оскільки він не є суб'єктом вказаної статті Кримінального кодексу України.

Своєю чергою, детектив НАБУ заперечував проти задоволення скарги. Він пояснив, що Дзюбенку вже були надані вичерпні роз'яснення про відсутність правових підстав для повернення документів. Окрім того, детектив додав, що вилучені оригінали документів не є тимчасово вилученим майном.

Вивчивши скаргу, суддя відмовила в її задоволенні. Вона вказала, що документи є речовими доказами та не є тимчасово вилученим майном.

Нагадаємо, журналіст «Слова і Діла» дізнався деталі справи, в межах якої проводився обшук у помічників Мосійчука. Пізніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура подавала до Генеральної прокуратури подання на притягнення до відповідальності Мосійчука. Проте генеральний прокурор Юрій Луценко повернув його назад до САП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: