Мосійчук уважає подання САП проти нього помстою

Читать на русском
Народний депутат України від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив, що ще не встиг ознайомитися з поданням.

Народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук уважає, що подання на зняття з нього депутатської недоторканності, передане Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою (САП), є помстою за його професійну і політичну діяльність.

Про це вересня він сказав у коментарі «Обозревателю», передає Слово і Діло.

За словами політика, подання він уважає також політичним тиском на лідера Радикальної партії Олега Ляшка.

Мосійчук додав, що ще не встиг ознайомитися з поданням, оскільки «воно ще не надійшло до парламента і взагалі нікуди не надійшло».

Як відомо, 22 грудня 2017 року Мосійчук повідомляв, що бюро проводить обшуки в його друзів і помічників без присутності адвокатів. Нардеп стверджував, що цей інцидент є помстою за його позицію щодо лідера «Руху нових сил» Михайла Саакашвілі.

Генеральна прокурора підтвердила, що дійсно отримала від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подання на притягнення до відповідальності народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

Мосійчук не подав законопроекти про кримінальну відповідальність за подвійне громадянствоНардеп Мосійчук провалив обіцянку подати зміни до законодавства в частині позбавлення українського громадянства осіб, які мають громадянство інших країн, і запровадження за це кримінальної відповідальністі.

Як писало «Слово і Діло» у помічників нардепа від Радикальної партії детективи НАБУ проводили обшуки. За інформацією журналіста, слідчі дії пов'язані з кримінальним провадженням за фактом можливого незаконного збагачення і декларування недостовірної інформації нардепа Мосійчука. Зокрема, йдеться про приватний будинок у селі Білогородка в Київській області загальною площею 497,6 квадратних метра, який оформлений на водія політика Андрія Дзюбенка.

Водночас, за версією слідства, будинок будується за гроші Мосійчука, його дружина робила там ремонт, а сам він з нею проживає в ньому, хоча в декларації будинок не вказано.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: