В АП прогнозують проведення аудиту НАБУ після парламентських виборів

Читать на русском
Аудит Національного антикорупційного бюро може бути проведений тільки після призначення трьох нових аудиторів НАБУ, а отже, після парламентських виборів.

Аудит Національного антикорупційного бюро може бути проведений тільки після призначення трьох нових аудиторів НАБУ, а отже, після парламентських виборів.

Таку позицію висловив заступник глави Адміністрації президента Руслан Рябошапка, передає «Слово і Діло» у вівторок, 11 червня.

«Аудит НАБУ може бути проведений тільки тоді, коли будуть призначені троє аудиторів НАБУ. Для нас це принципово важливо ... Для того, щоб це зробити, потрібен новий склад парламенту, новий уряд, тому що парламент призначає одного із аудиторів НАБУ, а уряд призначає іншого аудитора НАБУ. Тому я думаю, що протягом двох найближчих місяців буде сформовано уряд - буде новий парламент, нові аудитори і буде розпочато цей процес», - сказав Рябошапка.

За його словами, в АП хотіли б провести не тільки аудит НАБУ, але й САП, і НАЗК, а також Агентства із питань розшуку та управління заарештованими активами (АРМА).

Нагадаємо, зараз призначений всіх трьох аудиторів НАБУ – це Павло Жебрівський (від президента), Володимир Василенко (від парламенту) і Михайло Буроменський (від Кабміну).

Згідно ч. 6 ст. 26 закону про НАБУ президент, парламент і уряд щорічно визначають по одному члену комісії з числа осіб, які мають значний досвід роботи в органах досудового розслідування, прокуратури, судах за кордоном або міжнародних організаціях, що володіють необхідними знаннями та навичками для проведення такої оцінки (аудиту), а також мають бездоганну ділову репутацію.

Нагадаємо, 6 червня КСУ обмежив повноваження НАБУ.

Також відзначимо, суд відмовився розглядати скаргу Павловського на підозру від НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: