Мешканці населених пунктів можуть споживати воду з річки Рось – ДСНС

Читать на русском
Небезпеки для постачання питною водою жителів населених пунктів в басейні річки Рось після витоку хімікатів немає. Всі показники в межах допустимої норми.

Небезпеки для постачання питною водою жителів населених пунктів в басейні річки Рось після витоку хімікатів немає. Всі показники в межах допустимої норми.

Про це в понеділок, 10 червня, повідомляє ДСНС із посиланням на заступника директора Департаменту організації заходів цивільного захисту відомства Олександра Лещенка, пише «Слово і Діло».

Забруднення річки Рось хімікатами: для яких населених пунктів існує загрозаMercedes Sprinter біля села Збаржівка через ДТП перекинувся і загорівся. За даними поліції, в авто перевозили інсектицид середньої й низької токсичності, який застосовується для боротьби з комахами-шкідниками.
  Він розповів, що згідно із попередніми результатами аналізу показників, хімічні, мікробіологічні та фізичні якості питної води в межах міста Біла Церква не перевищують показники, визначені державними санітарними нормами і правилами. При цьому чиновник уточнив, що відібрані проби спрямовані для більш детального аналізу.

«Орієнтовно результати цих досліджень будуть оприлюднені сьогодні (у понеділок - ред.) до кінця доби. Ситуація знаходиться на постійному контролі ДСНС, МОЗ, Держпродсподивслужби і Вінницької, Черкаської і Київської облдержадміністрацій», - сказад Лещенко.

У свою чергу директор Українського гідрометеорологічного інституту Володимир Осадчий наголосив, що в річці Рось, за рахунок розведення і через багатокілометрову відстань, в загальному виявилося не більше 10 літрів отруйних речовин, адже небезпечні хімікати спочатку потрапили в воду річки Фоса.

«Крім того, з 5 по 10 червня в річку Рось випала велика кількість опадів, тому небезпеки для закриття Білоцерківського водозабору не існує», - підкреслив він.

Напередодні повідомлялося, що в селі Збаржівка Вінницької області в річку Рось перекинулася вантажівка із хімічними препаратами, внаслідок чого загинула риба і всі мешканці водойм. Прийнято рішення про припинення водопостачання в місті Біла Церква з 23.00. Пізніше стало відомо, що хімікати, котрі забруднили річку, були викрадені.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: