Витік хімікатів у Рось: рятувальники заперечують масову загибель фауни

Читать на русском
Інформація про масову загибель флори і фауни в річці Рось у зв'язку із витоком хімічних речовин не відповідає дійсності.

Інформація про масову загибель флори і фауни в річці Рось у зв'язку із витоком хімічних речовин не відповідає дійсності.

Про це на брифінгу повідомив заступник директора департаменту організації заходів цивільної оборони ДСНС Олександр Лещенко, передає «Слово і Діло».

Забруднення річки Рось хімікатами: для яких населених пунктів існує загрозаMercedes Sprinter біля села Збаржівка через ДТП перекинувся і загорівся. За даними поліції, в авто перевозили інсектицид середньої й низької токсичності, який застосовується для боротьби з комахами-шкідниками.

За його словами, в деяких ЗМІ, після інциденту з розливом хімікатів, з'явилася інформація про масовий мор риби.

«Але ніякої масової загибелі фауни і флори в річці Рось не спостерігається. Ухвалено рішення про патрулювання в місцях масового відпочинку по річці Рось, для того, щоб заборонити купання. Також посилено щоденний контроль якості поверхневої води і води, яка подається до мережі центрального водопостачання», - зазначив Лещенко.

Нагадаємо, раніше заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко заявив, що в результаті ДТП в Погребищенському районі в річку потрапило 747 літрів гербіцидів і фунгацідов різного класу. Більшість із них перестають бути небезпечними вже через 2-3 доби. На сьогоднішній день все місцеве населення забезпечене чистою питною водою.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман прокоментував забруднення Росі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: