Витік хімікатів у річку: запасу води для Білої Церкви вистачить на добу

Читать на русском
Оперативна інформація щодо забруднення водойм гербіцидами та стимуляторами росту для сільгоспрослин.Запасу води для Білої Церкви вистачить на одну добу.

Через витік хімікатів в результаті ДТП у Вінницькій області комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та НС Білоцерківського району Київської області прийнято рішення про припинення роботи водозабору з 23:00 9 червня, запасу води для Білої Церкви вистачить на одну добу.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у повідомленні прес-служби ДСНС.

Супрун розповіла, що робити при отруєнні дітей побутовою хімієюУ лікарні дитині проведуть ендоскопію для оцінки пошкоджень слизової шлунково-кишкового тракту і визначення подальшої тактики лікування.

Крім того, станом на 7:00 10 червня водопостачання міста Умань здійснюється з резервних резервуарів, запасу води вистачить на три доби. Населення забезпечується водою за рахунок підвозу і існуючих бюветів (колонок).

Також відповідно до «Положення про єдину державну систему цивільного захисту»:

  • місцевими органами виконавчої влади рекомендовано населенню утриматись від купання, вилову риби та випоювання худоби в акваторії р. Рось;

  • представниками Держпродспоживслужби та Державної екологічної інспекції відібрано проби води з ставка та р. Рось. Результати хімікобіологічного аналізу на вміст хімічних речовин у воді будуть 10 червня;

  • комісією ТЕБ та НС Білоцерківського району Київської області прийнято рішення про припинення роботи водозабору з 23 год. 9 червня (запасу води для м. Біла Церква вистачить на 1 добу). При необхідності буде здійснюватися підвіз води;

  • проводиться моніторинг якості води у місцях водозабору та водосховищах акваторії р. Рось.

Ситуація перебуває на контролі у місцевих органів виконавчої влади та ДСНС України.

Нагадаємо, 9 червня близько с. Збаржівка Погребищенського району Вінницької області вантажний мікроавтобус Mercedes Bens Sprinter з’їхав у ставок, перекинувся та загорівся.

Вогнем пошкоджено каністри з гербіцидами та стимуляторами росту для сільгоспрослин, вміст яких (близько 800 л) потрапив у ставок з послідуючим витоком у р. Рось.

Пізніше стало відомо, що у Білій Церкві зупинили водпостачання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: