Витік хімікатів у річку: Гройсман прокоментував забруднення Росі

Читать на русском
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що за його інформацією наразі немає загроз від попадання у річку Рось хімікатів.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що за його інформацією наразі немає загроз від попадання у річку Рось хімікатів.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у Twitter.

Програма «Питна вода»: коли українці зможуть пити чисту воду з-під кранаКошти на програму Питна вода виділялися нерегулярно. До того ж їх використовували лише на 5 відсотків.

За його словами, усі служби, передусім державна служба з надзвичайних ситуацій, контролюють ситуацію.

«За моєю інформацією загроз немає. Але треба дотримуватись інструкцій спеціальних служб. За годину-дві глава ДСНС дасть більш детальну інформацію», - повідомив Гройсман.

Нагадаємо, 9 червня у Вінницької області вантажний мікроавтобус Mercedes Bens Sprinter з’їхав у ставок, перекинувся та загорівся. Вогнем пошкодило каністри з пестицидами та стимуляторами росту для сільгоспрослин, близько 800 л їх потрапили у ставок і згодом у р. Рось.

Поліція Вінницької області повідомляла, що хімікати, які потрапили до притоки річки Рось, були вкрадені з сільгосппідприємств Вінниччини.

З 23:00 неділі, 9 червня, припинили роботу Білоцерківської насосно-фільтрувальної станції, яка забезпечує водою м. Біла Церква Київської області (209 тисяч мешканців) та м. Умань Черкаської області (84 тисячі мешканців).

Повідомлялось, що у місті Умань запасу води вистачить на 3 доби, у Білій Церкві – на 1 добу.

10 червня у Вінницькій обласній державній адміністрації повідомили, що серед препаратів, які потрапили до річки Рось під час ДТП, інсектицидів не було.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: