США закликали не втручатися у формування нової влади Молдови

Читать на русском
США закликають поважати результати лютневих виборів у Молдові і застерігають від втручання у процес формування нової влади.

США закликають поважати результати лютневих виборів у Молдові і застерігають від втручання у процес формування нової влади.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила офіційний представник Держдепу США Морган Ортагус, повідомляє «Європейська правда».

У НАТО стурбовані політичною кризою в МолдовіУ НАТО стурбовані політичною кризою в Молдові і закликають сторони до врегулювання ситуації шляхом діалогу.

«Сполучені Штати закликають всі сторони у Молдові проявляти стриманість і домовлятися про шлях вперед через політичний діалог. Парламентські вибори 24 лютого були конкурентними і поважали основні права. Воля молдавського народу, виражена на цих виборах, повинна поважатися без втручання», - сказано в заяві без уточнень, хто саме здійснює втручання.

«Забезпечення процвітаючого і демократичного майбутнього Молдови та її громадян є спільною метою, яку США продовжуватимуть підтримувати», - додали у Держдепі.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві закордонних справ України заявили, що наша країна готова сприяти у вирішенні існуючих проблем в Молдові для забезпечення демократії в країні.

Як відомо, 7 червня Конституційний суд Молдови затвердив необхідність розпустити парламент країни через нездатність депутатів сформувати уряд. Президент країни Ігор Додон не підписав відповідний указ, пояснивши це можливістю компромісу.

Проте, парламент Молдови, всупереч рішенню Конституційного суду про його розпуск, проголосував за обрання прем'єр-міністром Майї Санду.

Після чого, тимчасово виконуючий обов'язки президента Молдови Павло Філіп, на якого Конституційний суд країни поклав обов'язки, видав указ про розпуск молдавського парламенту.

Пізніше в ЄС засудили дії влади Молдови.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: