У МЗС заявили про кризовий стан Ради Європи

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України в своїй заяві до 70-річчя створення Ради Європи заявило, що сьогодні РЄ знаходиться в кризовому стані.

Міністерство закордонних справ України в своїй заяві до 70-річчя створення Ради Європи заявило, що сьогодні РЄ знаходиться в кризовому стані.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу українського МЗС.

В українському відомстві стверджують, що кризовий стан викликано «руйнівними діями Російської Федерації, її агресією проти України і прямим фінансовим шантажем Ради Європи» з метою досягнення власних цілей. У МЗС сподіваються, що Рада Європи не піде на поступки перед РФ.

Крім того, в МЗС зазначили, що Україна продовжує виконувати зобов'язання покладені на неї як члена Ради Європи та протидіятиме спробам Росії зруйнувати організацію.

«Україна зі свого боку залишається прихильною взятим на себе в рамках Ради Європи зобов'язаннями, продовжить захищати права і свободи кожної людини і громадянина на території нашої держави, включаючи тимчасово окуповані території, а також активно протидіяти спробам зруйнувати організацію», - йдеться в заяві відомства.

Раніше в МЗС попередили українців про небезпеку поїздок до Тунісу.

Також нагадаємо, МЗС рекомендуватиме громадянам РФ залишити ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: