Суд пояснив, чому віце-президента НААН не відсторонили

Читать на русском
Столичний райсуд вважає, що запобіжний захід забезпечує ймовірного вчинення заступником очільника академії аграрних наук перешкоджання слідству.
Ануш Балянфото: «Слово і Діло»

Суд залишив Ануш Балян на посаді віце-президента Національної академії аграрних наук України, оскільки детективи Національного антикорупційного бюро не довели ризиків перешкоджання нею слідству.

Про це йдеться у мотивувальній частині рішення слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва Вадима Сеніна, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказував суддя, застосований до Балян запобіжний захід із покладенням відповідних обов'язків виключає існування обґрунтованих ризиків неналежної процесуальної поведінки підозрюваної. Також Сенін додав, що детективом надано будь-яких доказів того, що підозрюваною здійснюється будь-який вплив на свідків; іншим чином перешкоджає або має намір перешкодити кримінальному провадженню, а також може знищити, сховати чи спотворити документи.

Як встановили детективи, службовці НААН та її структурних підрозділів, Головного управління Держземагенства в Київській області та Служби безпеки України, у період з вересня 2013 року по вересень 2014 року умисно, з корисливих мотивів, шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинили заволодіння 138 земельними ділянками загальною площею 13,2564 га, розміщеними на території Гатненської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області. Вказані землі, як вказує САП, були сформовані внаслідок вилучення 15,12 га особливо цінної землі ДП ДГ «Чабани», ринкова вартість яких на момент переходу у приватну власність становила майже 42,5 млн гривень. Крім того, службовці мали намір заволодіти ще 6 земельними ділянками загальною площею 0,581 га, ринкова вартість яких на момент формування становила 1,43 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру віце-президенту НААН в заволодінні землею. Пізніше, суд відпустив її на поруки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: