Україна представила в Гаазі остаточні клопотання

Читать на русском
Зеркаль просить суд винести рішення і оголосити, що відповідно до положень частини 9 статті 79 регламенту суду заперечення, подані Російською Федерацією не мають виключно попереднього характеру.

Україна просить Гаазький суд відхилити попередні заперечення Російської Федерації щодо наявності у суду юрисдикції щодо позову України.

Про це заявила під час відкритого слухання в Гаазі заступник голови МЗС Олена Зеркаль та написала про це в Facebook, передає «Слово і Діло» в п'ятницю, 6 червня.

Суд у Гаазі: коли чекати рішення та чи виграє Україна3 червня суд у Гаазі почав розгляд заперечення РФ про наявність у суду юрисдикції за позовом України проти Росії.

Зеркаль просить суд винести рішення і оголосити, що відповідно до положень частини 9 статті 79 регламенту суду заперечення, подані Російською Федерацією не мають виключно попереднього характеру. Вона заявила, що на цьому завершує другий раунд аргументів України.

«Україна звернулася до цього суду як до останньої інстанції. Росія може відчувати себе уповноваженою труїти своїх сусідів і сіяти нестабільність у світі. Однак ми не повинні мовчати, коли Росія порушує міжнародні договори. Ми не повинні піддаватися їхнім маніпуляціям», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 5 червня Міжнародний суд ООН в Гаазі почав розгляд заперечень Росії щодо наявності в юрисдикції суду за позовом України. Україна постала перед міжнародним судом за своєю першою справою щодо застосування і тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу із фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, яку передали на розгляд до суду ще до початку 2017 року.

Також відзначимо, Росія відповіла на вимоги України в Гаазькому суді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: