Зеркаль прокоментувала розгляд у суді Гааги заперечення РФ за позовом України

Читать на русском
Заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль прокоментувала розгляд Міжнародним судом ООН у Гаазі заперечень Росії щодо наявності в юрисдикції Суду щодо позову України

Заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль прокоментувала розгляд Міжнародним судом ООН в Гаазі заперечень Росії щодо наявності у юрисдикції Суду щодо позову України.

Як пише «Слово і Діло», про це вона заявила під час брифінгу.

Повернення Криму та Донбасу: якими будуть перші кроки нового президентаПрипинення війни та повернення контролю над окупованими територіями Донбасу – саме в цих питаннях українці очікують рішучих кроків нової влади. Чи має таку стратегію команда президента Зеленського, аналізував політолог Олександр Радчук.

«Сьогодні ми почули позицію РФ. В принципі нічого нового порівняно з тим, що ми чули два роки тому, вони розширили свою презентацію, а так все було очікувано. Після того, як вони надали своє заперечення, була підготовлена наша письмова позиція, яка буде сьогодні вже в публічному доступі. І завтра ви почуєте всі наші контраргументи в повному обсязі», – заявила вона.

Крім того, Зеркаль вважає позицію РФ затягуванням процесу.

Нагадаємо, Міжнародний суд ООН у Гаазі сьогодні почав розгляд заперечень Росії щодо наявності у юрисдикції Суду щодо позову України.

Україна постала перед міжнародним судом по своїй першій справі відносно застосування і тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, яку передали на розгляд до Суду ще до початку 2017 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: