Порошенко: докази злочинів Росії проти українців передадуть до Гааги

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко обіцяє, що докази злочинів Росії проти українців на окупованих територіях передадуть до трибуналу в Гаазі.

Президент України Петро Порошенко обіцяє, що докази злочинів Росії проти українців на окупованих територіях передадуть до трибуналу в Гаазі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на його звернення з нагоди Міжнародного дня прав людини.

Російська агресія непередбачувана – ПорошенкоПрезидент України Петро Порошенко назвав захоплення кораблів у Керченській протоці загрозою безпеці в Європі.

Зокрема, Порошенко зазначив, що головні постулати Декларації прав людини, ухвалені ООН, закладені в Конституції України. Водночас він підкреслив, що через російську агресію права українців на окупованому Донбасі та в Криму фактично зведені нанівець.

«Саме Росія несе повну відповідальність за порушення прав людини на окупованих територіях. Про це йдеться в більшості міжнародних документів ... Відповідні органи державної влади, активне громадянське суспільство продовжать збирати докази злочинів Російської Федерації проти України й наших громадян, які надалі доповнять доказову базу в Гаазі», – заявив Порошенко.

Він також вкотре наголосив, що під час воєнного стану жодних обмежень конституційних прав і свобод не станеться, якщо Росія відкрито не вторгнеться на територію України.

Нагадаємо, раніше Порошенко попросив у предстоятеля УПЦ Московського патріархату Онуфрія допомоги в звільненні українських моряків.

Зазначимо, очікується, що сьогодні Порошенко підпише закон про припинення дії Договору про дружбу з РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: