Росія відповіла на вимоги України у Гаазькому суді

Читать на русском
Російська Федерація заперечує наявність спору з Україною щодо конвенцій про боротьбу з фінансуванням тероризму та ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Російська Федерація заперечує наявність спору з Україною щодо конвенцій про боротьбу з фінансуванням тероризму та ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російські ЗМІ.

Повернення Криму та Донбасу: якими будуть перші кроки нового президентаПрипинення війни та повернення контролю над окупованими територіями Донбасу – саме в цих питаннях українці очікують рішучих кроків нової влади. Чи має таку стратегію команда президента Зеленського, аналізував політолог Олександр Радчук.

Відзначимо, в Гаазькому суді наступного тижня продовжаться слухання за позовом України до Росії, в рамках якого РФ звинувачують в порушенні конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму. На слуханнях російська сторона збирається заявити, що суперечки між Києвом і Москвою щодо даної конвенції немає.

«Ми маємо намір обгрунтувати той факт, що Україна недобросовісно намагається задіяти механізми вирішення суперечок для досягнення політичних цілей», - повідомили в МЗС Росії.

Також у відомстві зазначили, що суперечності між країнами «не мають відношення ні до однієї з конвенцій».

«Так, розв'язана Києвом громадянська війна на Донбасі не регулюється Міжнародною конвенцією про боротьбу з фінансуванням тероризму, а претензії Києва про нібито незаконне повернення Криму до складу Росії не можуть бути пред'явлені на підставі Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в квітні 2014 року суд в Гаазі ввів заходи проти Росії за расову дискримінацію в Криму. Крім того, судді закликали Москву скасувати заборону кримськотатарського Меджлісу і гарантувати права кримських татар і українців на території півострова.

У той же час трибунал не побачив причин для запровадження заходів проти Росії за фінансування тероризму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: