Убивство хлопчика в Переяславі: ДБР зібрало лише свідчення про сп'яніння поліцейських

Читать на русском
Державне бюро розслідувань зібрало лише покази про те, що підозрювані у вбивстві дитини поліцейські перебували у стані алкогольного сп'яніння.

Державне бюро розслідувань зібрало лише покази про те, що підозрювані у вбивстві дитини поліцейські перебували у стані алкогольного сп'яніння.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив голова ДБР Роман Труба під час засідання правоохоронного комітету Верховної ради.

Вбивство хлопчика в Переяслав-Хмельницькому: другого підозрюваного відправили під арештГолосіївський райсуд Києва обрав запобіжний захід старшому сержанту Володимиру Петрівцю, якого підозрюють у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова в Переяслав-Хмельницькому.

Він підтвердив, що у підозрюваних не були взяті біологічні зразки для проведення тесту на алкоголь.

«Зразки не були застосовані до теперішнього часу. У нас достатньо показів свідків, які свідчать, що вони розпивали спиртні напої», - заявив Труба.

За словами народного депутата Олени Сотник, через відсутність біологічних тестів алкогольне сп'яніння підозрюваних у суді довести буде неможливо.

У ДБР допускають, що вбивство 5-річного хлопчика Кирила Тлявова поліцейські здійснили за допомогою дрібнокаліберної гвинтівки. Зараз зброю шукають.

Нагадаємо, голова Нацполіції Сергій Князєв, генпрокурор Юрій Луценко та директор ДБР Роман Труба на комітеті парламенту з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розповіли про перебіг справи щодо вбивства 5-річного хлопчика Кирила Тлявова у Переяславі-Хмельницькому.

1 червня ДБР повідомило, що його слідчі розслідують кримінальне провадження за фактом умисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень працівниками Переяслав-Хмельницького відділку поліції в Київській області 5-річному хлопчику.

Двом працівникам патрульної поліції Переяслав-Хмельницького Київської області, які поцілили в дитину з вогнепальної зброї, повідомлено про підозру.

3 червня хлопчик помер у Київському міському центрі дитячої нейрохірургії.

Пізніше дії працівників патрульної поліції Переяслав-Хмельницького перекваліфікували на умисне вбивство малолітньої дитини за попередньою змовою. Їм загрожує довічне ув'язнення. 4 червня Голосіївський суд Києва арештував на 2 місяці без можливості внесення застави Івана Приходька, який є одним з підозрюваних у вбивстві п'ятирічного хлопчика у Переяслав-Хмельницькому.

Аваков заявив, що не збирається подавати у відставку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: