Гройсман, Розенко та Супрун провалили одну обіцянку на трьох

Читать на русском
Програмою Кабміну передбачено створити єдиний простір медичних закладів усіх форм власності та підпорядкування. Але до відставки уряд уже не встигне виконати це зобов'язання.
Слово і Діло

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун не виконала обіцянку створити єдиний простір медичних закладів усіх форм власності та підпорядкування.

Таке зобов’язання покладене на неї програмою уряду. Відзначимо, що Супрун активно виступає за скасування так званого «телефонного права», коли в окремих лікарнях отримати лікування можна лише після втручання впливових знайомих. Також в. о. міністра охорони здоров’я заявила, що такі лікарні, як «Феофанія», мають стати доступними для кожного українця.

«Ми розповіли про співпрацю зі створення єдиного медичного простору, яка триває в межах підготовки програми медичних гарантій. Усі відомчі медзаклади, як лікарні для залізничників, чорнобильців чи держслужбовців, мають стати відкритими для всіх громадян і працювати за однаковими правилами», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Вона зауважила, що на це миттєво відреагували нардепи, зареєструвавши законопроект, який робить такі медзаклади, як «Феофанія», недосяжними для всіх, а в травні 2019 року економічний комітет Верховної ради підтримав законодавчу ініціативу.

Водночас у Міністерстві охорони здоров'я планують, що єдиний медичний простір діятиме в країні з 2020 року. «Відомчі заклади, такі як «Феофанія», та заклади Національної академії медичних наук почнуть також перехід на фінансування за принципом «гроші йдуть за пацієнтом» і стануть відкритими для всіх», – повідомлялося на сайті МОЗ.

З огляду на те, що створення єдиного простору медичних закладів усіх форм власності та підпорядкування не завершиться раніше за відставку уряду, зобов'язання з програми уряду отримує статус «не виконано».

Оскільки це зобов’язання мали виконати і прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, і віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, то урядовці також отримують до арсеналу своїх обіцянок по одній невиконаній.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Гройсман дав 619 обіцянок, з яких 322 виконав, а 151 – провалив.

Своєю чергою Розенко дав 96 обіцянок, з них 47 виконав і 25 провалив. За Супрун зафіксовано 75 обіцянок, з яких вона виконала 21, а 14 – не змогла реалізувати.

Як працюють міністри Гройсмана, можна подивитися в нашому дайджесті обіцянок Кабміну за травень.

Також ми писали, що Супрун розповіла, чи планує залишитися в Україні після виборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: