Рада не відправила Гройсмана у відставку: хто з нардепів провалив свої обіцянки

Читать на русском
Верховна рада відмовилася відправити прем'єра Гройсмана у відставку. За підсумками голосування три нардепи не виконали свої обіцянки.

Верховна рада 30 травня не ухвалила постанову про відставку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Рішення підтримали лише 97 народних депутатів, 63 – виступили проти, 50 – утрималися, ще 87 – не голосували. «Слово і Діло» подивилося, хто з парламентарів не виконав свої обіцянки за підсумками голосування.

Андрій Река ще в квітні 2017 року пообіцяв, що не підтримає уряд Володимира Гройсмана, якщо головою Державної фіскальної служби в Полтавській області призначать Сергія Садового. Спочатку Садовий був виконувачем обов'язків на цій посаді, а наприкінці січня минулого року його вже представили як нового керівника. Таким чином, Река мав виступити за відставку Кабінету міністрів. Але 30 травня він проголосував проти відповідної постанови й провалив свою обіцянку.

Віталій Купрій у червні минулого року запевнив, що зробить усе, щоб Володимир Гройсман пішов із політики. Річ у тім, що депутат був незадоволений якістю доріг у країні: «Люди вже давно розкусили бездарність і брехливість уряду Гройсмана. Зокрема, коли він на всіх центральних каналах запустив ролики про свої успіхи. Цікаво, скільки коштувала платникам податків брехлива реклама Гройсмана? Коли ж підете в політичне небуття, пане Гройсман? Зроблю все, щоб вам у цьому допомогти». Однак Купрій не посприяв навіть відставці глави уряду – з невідомих причин він не прийшов на відповідне голосування.

Перед голосуванням обіцянку дала Юлія Тимошенко: вона заявила, що фракція «Батьківщини» голосуватиме за звільнення Гройсмана. «Вони відповідають за руйнування економіки, за знищення середнього класу, за корупцію в таких масштабах. І тому наша фракція за звільнення Гройсмана голосуватиме», – запевнила нардеп. У підсумку фракція підтримала постанову лише 9 голосами, 11 із 20 її членів були відсутні. Тож обіцянка не виконана.

Нагадаємо, раніше ми виділили топ виконаних і провалених обіцянок уряду Володимира Гройсмана.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: