Розенко закликав швидше запровадити накопичувальну пенсійну систему

Читать на русском
Розенко впевнений, що Україна готова до запровадження накопичувальної системи, і потрібне тільки політичне рішення Верховної Ради щодо її запуску.

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко вважає, що Україна готова до запровадження накопичувального рівня пенсійної системи, і закликає Верховну Раду якнайшвидше ухвалити закон, необхідний для її запуску з 2020 року.

Про це він розповів у інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

Весняне підвищення пенсій: звідки кошти та скільки кому доплатятьЗ 1 березня в Україні стартує індексація пенсій. Ще торік Андрій Рева пообіцяв, що з 2019 року в повному обсязі запрацює механізм автоматичного перерахунку пенсій.

Відповідаючи на питання, чи можливо запустити накопичувальну пенсійну систему з 2020 року, Розенко повідомив:

«Можливо, якщо парламент найближчим часом за це проголосує. Нам потрібно приблизно 3-4 місяці для прийняття додаткової нормативної бази по запуску накопичувальної системи. Тому я закликаю Верховну раду якомога швидше це зробити, і з 2020 року запустити накопичувальний рівень».

Віце-прем'єр зазначив, що проблема із запровадженням другого рівня пенсійної системи в останні роки була пов'язана з балансуванням бюджету Пенсійного фонду України, але, на його думку, зволікати з введенням накопичувального рівня більше не можна.

«Якби Україна вчасно запровадила накопичувальну систему, приблизно 10 років тому, то ми б за цей час акумулювали більше ресурсів в економіці України від системи пенсійного страхування, ніж отримали кредитів від Міжнародного валютного фонду. Ось якого ресурсу ми позбавлені через нерішучість політиків», - додав віце-прем'єр.

Розенко впевнений, що Україна готова до запровадження накопичувальної системи, і потрібне тільки політичне рішення Верховної Ради щодо її запуску.

«Для цього є відповідні підготовлені і узгоджені, в тому числі з урядом, проекти законів», - констатував він.

Раніше Розенко розповів про рівень заробітних плат в Україні.

Також нагадаємо, віце-прем'єр-міністр пояснив підвищення пенсії перед виборами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: