У МОЗ анонсували нові посади лікарів

Читать на русском
МОЗ запроваджує декілька нових посад з призначенням для відновлення функціональних можливостей пацієнтів.

МОЗ України вирішило відмовитися від недовідних і малоефективних методів реабілітації пацієнтів.

Як пише «Слово і Діло», про це у Facebook розповіла виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

«Лікування» ваннами з глиною, парафіном або електрофорез - остаточно в минулому... Це - важливий крок у подоланні недовідних і малоефективних методів реабілітації. Наприклад, електрофорез - досі поширений метод функціональної реабілітації, утім, це аж ніяк не свідчить про його ефективність», - написала вона.

Супрун наголосила, що апаратна фізіотерапія - лише допоміжний засіб реабілітації. Вона може зменшувати біль і запалення, прискорювати регенерацію тканин і розсмоктувати рубці. На цьому можливості електрофорезу вичерпуються.

У зв'язку з цим МОЗ вводить деякі нові посади для відновлення функціональних можливостей пацієнтів: лікаря фізичної і медичної реабілітації, фізичного терапевта, ерготерапевта (він допоможе відновити втрачені або обмежені функції руху і координації, заново вчити людину жити в нових для неї умовах, допомагаючи досягти максимальної самостійності в побуті).

«Також у мультидисциплінарній команді з реабілітації повинні бути психолог, соціальний працівник, медсестра/медбрат, мовний терапевт та інші фахівці за потребою», - додала Супрун.

Вона зазначила, що відновлення нормальної діяльності людини - це не апарати або процедури без доказової бази. Це професійні лікарі і команди, які використовують новітні методи для відновлення функціональних можливостей пацієнта.

Раніше Супрун розповіла, у чому користь і шкода кисневих коктейлів.

Вона також повідомила, чим можна замінити цибулю, якщо продукт викликає алергію і дратує кишечник.

Окрім того, глава МОЗ поділилася цінними порадами, які допоможуть запобігти інсульту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: