План роботи ВР на тиждень: новий Виборчий кодекс і законопроект про ТСК з нормами про імпічмент

Читать на русском
Верховна Рада має намір розглянути у другому читанні законопроект про тимчасові слідчі комісії з нормами про імпічмент та новий Виборчий кодекс, до якого подано понад 4 тис. поправок.

Верховна Рада має намір розглянути у другому читанні законопроект про тимчасові слідчі комісії з нормами про імпічмент та новий Виборчий кодекс, до якого подано понад 4 тис. поправок.

Про це свідчить порядок денний ВРУ на 4-7 червня, опублікований на сайті парламенту, передає «Слово і Діло».

У вівторок, 4 червня, вранці нардепи завершать розгляд трьох варіантів законопроектів про с/г кооперацію, які почали обговорювати пленарного четверга, 30 травня.

Потім - проект про підвищення штрафу зі 136 до 2550 грн за безпідставну відмову від передбаченого законом пільгового перевезення громадян, а також проект збільшення штрафів за ігнорування ременів безпеки.

У другому читанні мають намір розглянути законопроект про внесення до учасників дорожнього руху людей, які пересуваються на кріслах колісних.

Далі в другому читанні законопроект про тимчасові слідчі комісії з нормами про імпічмент.

У плані роботи є низка соціальних питань у першому читанні.

Верховна Рада матиме нагоду затвердити Загальнодержавну цільову науково-технічну космічну програму України на 2019-2023 рр.

Заплановано розгляд у другому читанні ще кількох законопроектів: про залучення інвестицій у розвиток індустріальних парків, поводження з радіоактивними відходами, посередництво в працевлаштуванні за кордоном, охорону культурної спадщини.

Насамкінець - низка проектів постанов про перейменування населених пунктів.

Середа, 5 червня, традиційно має стати днем ратифікацій.

Насамперед мають намір розглянути ратифікацію змін і доповнень до додатка XXVII до Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Також на розгляді – затвердження домовленостей з Австрією про взаємний доступ на ринки праці для членів сімей працівників дипломатичних представництв та консульських установ; затвердження змін до угод із Туреччиною та Великою Британією про уникнення подвійного оподаткування.

У плані роботи на середу – десять проектів постанов про зміни в адміністративно-територіальному устрої області; зміну і встановлення меж районів.

У другій половині дня нардепи працюватимуть у комітетах, фракціях і групах.

Пленарний четвер, 6 червня, парламент має намір розпочати із законопроекту, який дозволить Міноборони визначити відповідальний за військові стандарти орган.

Народні депутати зможуть остаточно посилити відповідальність за незаконні дії стосовно держнагород і наругу над місцем поховання захисника України.

На розгляді в другому читанні проект Виборчого кодексу України, до якого під час доопрацювання до другого читання подали близько 4600 поправок.

Але й після нього в порядку денному багато законодавчих актів: про Митний тариф у першому читанні, про забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків у виборчому процесі.

У другому читанні – законопроект про ліквідацію Нацкомфінпослуг, а також проект, відповідно до якого рішення АМКУ набуватимуть чинності після оскарження або після того, як сплине час на нього.

Вкотре у плані роботи ратифікація Угоди зі США щодо відкриття інформації про рахунки американців в Україні (застосування закону Сполучених Штатів FATCA).

Якщо встигнуть, народні депутати проголосують за законопроект про ідентифікацію та реєстрацію тварин.

У п’ятницю, 7 червня, традиційно відбудеться «Година запитань до уряду».

Нагадаємо, минулого тижня Верховна Рада не проголосувала за відставку Гройсмана.

Як відомо, Зеленський просить ВР звільнити з посад двох міністрів і главу СБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: