Рада розширила межі Донецької області

Читать на русском
Верховна рада України збільшила територію Бахмутського району Донецької області. Нардепи після кількох невдалих спроб підтримали відповідний проект постанови.

Верховна рада України збільшила територію Бахмутського району Донецької області.

Як пише «Слово і Діло», нардепи після кількох невдалих спроб підтримали відповідний проект постанови №8576 «Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Донецької області, зміну і встановлення меж міста Горлівки і Бахмутського району Донецької області» 230 голосами.

«Метою проекту постанови є впорядкування адміністративно-територіальних відносин в умовах проведення операції Об'єднаних сил на території Донецької області і забезпечення життєдіяльності в населених пунктах», - зазначено в пояснювальній записці.

Зокрема, передбачається змінити кордони Бахмутського району та міста Горлівка Донецької області. Так, документом збільшується територія Бахмутського району на 71,7 гектара земель за рахунок передачі в його склад території селища Гладосове.

Також передбачається затвердити територію Бахмутського району загальною площею 192213,5 га і міста Горлівка загальною площею 40529,5 гектара. Таким чином, селище Гладосове фактично буде підпорядковане Новолуганській сільській раді Бахмутського району Донецької області.

Нагадаємо, в липні 2018 року Кабінет міністрів запропонував парламенту збільшити територію Бахмутського району Донецької області.

Раніше Верховна рада України провалила у першому читанні законопроект №9400 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання реалізації права на додаткову відпустку учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: