В Одесі двох поліцейських затримали за хабарі

Читать на русском
Одного з хабарників затримали прямо під час презентації курортної поліції на очах в особового складу.

В Одесі й Одеській області за отримання хабарів було затримано двох офіцерів поліції.

Про це повідомляє департамент внутрішньої безпеки Нацполіції в суботу, 18 травня.

Так, правоохоронці отримали інформацію про факт вимагання неправомірної вигоди одним зі співробітників слідчого підрозділу Березанського відділення поліції Миколаївщини.

Після проведеної перевірки оперативники встановили, що старший слідчий поліції вимагає від місцевої жительки тисячу доларів США за сприяння в обранні її синові запобіжного заходу, не пов'язаного з утриманням під вартою, йдеться в повідомленні.

Затримали капітана поліції в місті Южне Одеської області відразу після отримання ним грошей. Порушено кримінальну справу за статтею про зловживання впливом (ч.3 ст.369-2 КК України).

Також в Одесі під час передачі першої частини хабара в сумі 500 доларів був затриманий 42-річний майор поліції.

Правоохоронці з'ясували, що заступник начальника сектора превенції Шевченківського відділення поліції, якого днями було призначено старшим поліцейським станції Аркадія на час курортного сезону, передусім почав «встановлювати правила» торгівлі на території, що обслуговується.

Одній із жінок, яка має павільйони в торговому комплексі, чиновник поставив умову - безперешкодно працювати вона зможе тільки за надану йому «винагороду» в сумі 2000 доларів США за сезон, відзначили в поліції.

Одеситка звернулася з відповідною заявою в поліцію. Майора поліції затримали прямо під час презентації курортної поліції, на очах в особового складу, Нацгвардії і рятувальників.

За фактом отримання хабара внесено відомості в ЄРДР за статтею про одержання неправомірної вигоди посадовою особою (ч.3 ст. 368 КК України).

Затриманим поліцейським найближчим часом буде оголошено підозру й обрано запобіжний захід.

Нагадаємо, у Чернігові депутата міськради спіймали на хабарі.

Відзначимо, САП відкрила справу за фактом можливого отримання Лещенком хабарів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: