СБУ затримала трьох поліцейських за підозрою в «кришуванні» наркоторгівлі

Читать на русском
Зараз вирішується питання про повідомленні затриманим працівникам поліції про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368.

Співробітники Служби безпеки спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань за сприяння співробітників Національної поліції викрили та блокували діяльність групи поліцейських у Харківській області, які систематично отримували хабарі від торговців наркотиками.

Про це повідомляє прес-служба відомства, пише «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, група офіцерів поліції, серед яких працівники підрозділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків, налагодила схему вимагання та одержання неправомірної вигоди від осіб, котрі займаються розповсюдження наркотичних і психотропних речовин за допомогою так званих закладок.

Зокрема, отримавши інформацію про протиправну діяльність наркоторговців, поліцейські імітували їхнє затримання «на гарячому», після чого вимагали гроші за непритягнення до кримінальної відповідальності.

«Розмір неправомірної вигоди поліцейських з кожного наркоторговця становив 3 тис. дол», - підкреслюється в повідомленні.

При цьому наголошується, що в рамках розпочатого кримінального провадження правоохоронці задокументували факт отримання учасниками організованої групи 40 тис. грн.

Співробітники СБУ із задіянням бійців спецпідрозділу «Альфа» затримали трьох учасників групи в Харкові при отриманні грошей із наркоторговця в сумі 74 тис. грн.

Зараз вирішується питання про повідомленні затриманим працівникам поліції про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, СБУ виявила арсенал військового авіаційного озброєння.

Також відзначимо, СБУ блокувала незаконний збут відпрацьованих елементів боєприпасів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: