МВС відсторонило керівників поліції в Переяслав-Хмельницькому після смерті дитини

Читать на русском
Керівників Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції Київської області відсторонили від виконання службових обов’язків через загибель 5-річної дитини внаслідок дій їхніх підлеглих.

Керівників Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції Київської області відсторонили від виконання службових обов’язків через загибель 5-річної дитини внаслідок дій їхніх підлеглих.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України.

Біля МВС зібрався мітинг через смерть дитиниУчасники стихійної акції протесту вимагають справедливого покарання для поліцейських, які застрелили хлопчика.

«На даний момент керівники Переяслав-Хмельницького відділу поліції Київщини відсторонені від виконання службових обов’язків. Зараз приймаються рішення щодо їхнього подальшого перебування в органах поліції», — йдеться в повідомленні.

Голова Національної поліції Сергій Князєв пообіцяв, що максимально сприятиме розслідуванню цього інциденту та вимагатиме найжорсткішого покарання для підозрюваних поліцейських.

«Такі дії несумісні з присягою та гідністю поліцейського. Ми розраховуємо на найжорсткіше покарання для винних», — сказав Князєв.

Нагадаємо, що 3 червня у лікарні помер 5-річний хлопчик, якого поранили поліцейські з Переяслав-Хмельницького відділку поліції.

31 травня в Київській області 5-річний хлопчик потрапив до реанімації з вогнепальним пораненням голови. Дитина перебувала у вкрай важкому стані.

В дитину стріляли поліцейські, які перебували не на службі та були п’яні. За даними поліції, вони «пристрілювали» рушницю у дворі та куля випадково влучила у сусідній двір.

Бабуся пораненого хлопчика повідомила, що поліцейські визнають провину, але вони були такі п’яні, що не знають, хто саме поранив дитину.

Дії патрульних поліцейських перекваліфікували за статтею «умисне вбивство».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: