Комітет ВР рекомендував відкласти ринок електроенергії на три місяці

Читать на русском
Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки ВР схвалив законопроект про перенесення запуску нового ринку електроенергії на три місяці.
Ілюстративне фото.

Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Верховної ради схвалив законопроект №10318 Олександра Домбровського та Льва Підлісецького про перенесення запуску нового ринку електроенергії на три місяці з 1 липня на 1 жовтня 2019 року.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили члени комітету.

Реформа ринку електороенергії: чи є користь на практиці та що не вдаєтьсяСьогодні абсолютним і беззаперечним фактом є те, що Координаційний центр із втілення реформи ринку електроенергії при Кабміні із завданнями не впорався.

Ольга Бєлькова на своїй сторінці у Facebook повідомила про те, що на засіданні був кворум і рішення ухваленро. Член комітету Вікторія Войцицкая додала, що тепер рішення повинні прийняти 226 народних депутатів у сесійній залі.

Нагадаємо, що законопроект №10318 поки ще не включено до порядку денного сесії Верховної ради.

У Раді зареєстрований законопроект №10318 про відстрочення введення нового ринку електричної енергії на три місяці до 1 жовтня 2019 року, а також альтернативний - про перенесення на шість місяців. Законопроект передбачає можливість запуску в експлуатацію домашніх сонячних електростанцій потужністю до 30 кВт.

Світовий банк рекомендує перепланувати запуск нового ринку електроенергії з 1 липня на 1 жовтня 2019 року, оскільки для запуску ринку існують технічні, нормативні та політичні перешкоди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: