Ринок нерухомості-2019: коли краще купувати житло та що потрібно знати

Читать на русском
Олег Приходькоексперт в сфері нерухомості

У тих, хто вирішить купувати житло цього року, буде величезний вибір. Щоб убезпечити себе при купівлі, звертайте увагу на квартири з готовими правами власності в зданих в експлуатацію будинках або секціях.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив експерт у сфері нерухомості Олег Приходько, оцінюючи ринок нерухомості в 2019 році.

«Як завжди, перед купівлею потрібно досконально вивчити дозвільну документацію на будівництво й поцікавитися в забудовника його каналами фінансування будівництва», – зазначив Приходько.

Найвигідніше буде купувати нерухомість під час акцій, додав він.

«Якщо в 2017 році акційний дисконт досягав 20%, то минулому року були пропозиції зі знижкою 30%», – уточнив експерт.

За його словами, 2019 рік продовжить свою тенденцію в боротьбі за покупця та ринок і запропонує знижку на окремі квартири в 35%.

Як довго потрібно збирати гроші на купівлю однокімнатної квартири в УкраїніЩоб купити нову квартиру в Києві доведеться збирати майже 6 років, а найшвидше можна придбати житло в Сєвєродонецьку. Але тільки на вторинному ринку.

«Не факт, що це буде реальна знижка, але маркетологи точно скористаються цим прийомом для залучення уваги покупців до свого житлового комплексу», – підкреслив фахівець.

Якщо вже точно ухвалили рішення про купівлю житла на первинному ринку, то зробити вибір краще на користь 3-5 житлових комплексів і відстежувати активність забудовників цих ЖК, наголосив він.

«За найменшої потреби у фінансах продавець оголосить про проведення акції, під час якої можна буде вигідно придбати житло. Особливо варто звернути увагу на акційні пропозиції в літній період, який традиційно вважається спадом активності на ринку. Другу хвилю пропозицій щодо знижок варто очікувати до кінця 2019 року», – резюмував Олег Приходько.

Раніше ми з'ясували, що для того, щоб купити нову квартиру в Києві, доведеться збирати майже 6 років, а найшвидше можна придбати житло в Сєвєродонецьку на «вторинці». Деталі – за посиланням.

Раніше «Слово і Діло» з'ясувало, що найактивніше минулого року будували в Київській області. Детальніше – на інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: