Комітет ВР не зміг розглянути законопроекти про відтермінування ринку електроенергії

Читать на русском
Комітет ВР не зміг ухвалити рішення щодо законопроектів про перенесення запуску нового ринку електричної енергії.

Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Верховної ради не зміг ухвалити рішення щодо законопроектів про перенесення запуску нового ринку електричної енергії.

Як пише «Слово і Діло», про це РБК-Україна повідомили в комітеті.

Юлія ТимошенкоНародний депутат України
Тимошенко пообіцяла запровадити повноцінний ринок електроенергіїСказано 25 січня 2019 р.Статус обіцянки: Архів

За інформацією співрозмовника агентства, на сьогоднішньому засіданні комітету не було кворуму. Тому народні депутати та члени учасники ринку обговорювали відтермінування нового ринку електроенергії в форматі дискусії.

Зокрема, на розгляді комітету знаходяться законопроект №10318 Олександра Домбровського та Льва Підлісецького перенесення запуску ринку на три місяці з 1 липня на 1 жовтня 2019 року і альтернативний законопроект №10318-1 Олексія Рябчина і Юрія Чижмаря про перенесення на дев'ять місяців.

Відзначимо, за перенесення введення нового ринку електроенергії виступали донори України, зокрема Світовий банк і Європейський банк реконструкції та розвитку, а також частина учасників ринку.

Нагадаємо, у Верховній раді зареєстрований законопроект №10318 про відтемінування введення нового ринку електричної енергії на три місяці до 1 жовтня 2019 року. Проект зареєстрували перший заступник голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський та член комітету Лев Підлісецький.

Раніше набув чинності закон про ринок електроенергії.

Також ми писали, про нові правила енергоринку: що дасть закон про ринок електроенергії споживачу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: