Пєсков заявив, що позиція РФ щодо українських моряків не змінилася

Читать на русском
Пєсков заявив, що позиція Кремля щодо можливості звільнення захоплених українських моряків залишається незмінною, незважаючи на постанову Міжнародного трибуналу ООН з морського права.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що позиція Кремля щодо можливості звільнення захоплених українських моряків залишається незмінною, незважаючи на постанову Міжнародного трибуналу ООН з морського права.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив «Ведомостям».

Україна формує міжнародний трибунал для розгляду справи моряків по сутіУ суперечці України і РФ щодо агресії в Керченській протоці тепер будуть розглядатися дві справи.

«Позиція не може змінитися. Повинно завершитися слідство у зв'язку з порушенням закону про кордон і відбутися суд», - сказав Пєсков.

Нагадаємо, Міжнародний трибунал з морського права зобов'язав Росію негайно звільнити українських моряків і кораблі, захоплені біля Керченської протоки в листопаді минулого року.

Російський захист 24 захоплених українських моряків розраховує на те, що рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права про їхнє звільнення буде виконано, незважаючи на офіційну позицію РФ про його невизнання.

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко згадав, як Росія сміялася над спробами міжнародної організації змусити її звільнити українських моряків і закликав виконувати рішення Трибуналу організації.

Також президент Європейського комітету із запобігання катуванням, нелюдському або такому, що принижує людську гідність, поводженню або покаранню Микола Гнатовський заявив, що невиконання Росією наказу Міжнародного трибуналу з морського права звільнити українських моряків матиме негативні наслідки для РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: