Завод «Радар»: адвокати хотіли обмежити НАБУ в слідстві

Читать на русском
Адвокат в інтересах комерційної фірми наполягав на тому, що суд має обмежити Національному бюро строки слідства.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд відмовив адвокату ТОВ «Катерпіллер» в обмеженні строків досудового розслідування для детективів Національного антикорупційного бюро у кримінальному провадженні про можливе зловживання службовим становищем посадовцями ПАТ «Київський завод «Радар».

Таке рішення 28 травня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат у своєму клопотанні вказував, що слідство у справі триває понад 2 роки, а про підозру досі нікому не повідомлено і не ухвалено кінцевого рішення щодо провадження. Він також додав, що діяльність фірми «Катерпіллер» є законною, що підтверджується представленому слідчому судді документами, які раніше надавалися також НАБУ. На думку захисника, експертизи у справі підтверджують, що сама справа підлягає закриттю.

Своєю чергою детектив НАБУ проти задоволення клопотання заперечував. Він зазначив, що слідство дійсно у травні отримали експертні висновки у справі, запевнивши, що проведе відповідні процесуальні рішення та необхідні дії. Детектив також додав, що чинний Кримінальний процесуальний кодексу України не передбачає обмеження строків досудового розслідування. Більше того, за його словами, провадження було зареєстроване до змін до КПК, якими чітко встановлюються строки досудового розслідування з моменту внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань до повідомлення особі про підозру.

Вислухавши обидві сторони, суддя залишила клопотання без задоволення. Вона погодилась з детективом, що якщо нікому не повідомлено про підозру, то КПК України не встановлено граничних строків для досудового розслідування.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливі зловживання чиновників київського заводу «Радар». Також за клопотанням НАБУ суд наклав арешт на землю заводу, яку він передав під забудову. Щоправда недавно суд скасував арешт майна і землі заводу «Радар».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: