НАБУ розслідує зловживання чиновників київського заводу «Радар»

Читать на русском
Столичний райсуд наклав арешт на нерухомість заводу Радар, чиновників якого перевіряють за фактами зловживань.

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування за фактами можливого зловживання службовим становищем чиновниками ПАТ «Київський завод «Радар» при укладанні договору з приватною компанією про пайову участь у капітальному будівництві житлового комплексу з торгово-офісними приміщеннями.

За версією слідства, в результаті такого договору підприємству завдано збитків на суму понад 100 мільйонів гривень, йдеться в судовому рішенні, яке проаналізувало «Слово і Діло».

Детектив у клопотанні вказав, що укладаючи цей договір, чиновники занизили вартість земельної ділянки площею понад 1,3 га в більш ніж п'ять разів і забули в ньому вказати приміщення, розташовані на вказаній землі. Йдеться про ЖК Perfect Hall, який будується неподалік від станції метро «Палац Україна» в Києві. Площа об'єкта – майже 120 тисяч квадратних метрів.

За версією слідства, чиновники «Радару» вжили низку заходів для списання 9 корпусів заводу, що розташовані на цій ділянці. У Бюро вважають, що службові особи заводу уклали договір із приватною компанією для оцінки вартості зазначених 9 корпусів заводу для заниження їхньої вартості. Наразі компанією, з якою був укладений договір про пайову участь, ведуться підготовчі роботи, спрямовані на руйнування та знищення зазначених будівель. Одна з будівель уже частково зруйнована.

У НАБУ вказали, що зараз проводиться судова комісійна будівельно-оцінна експертиза 9 корпусів заводу «Радар», а їх знищення не дозволить якісно та об'єктивно провести експертизу будівель. У зв'язку з цим детектив просив накласти арешт на будівлі.

Суд погодився з доводами детектива й задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до документації банківської системи у справі розкрадання коштів ПриватБанку.

Раніше Бюро показало відео затримання екс-керівника АМПУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: