На передану під забудову землю заводу «Радар» наклали арешт

Читать на русском
Співробітники Антикорупційного бюро через суд домоглися арешту землі столичного заводу Радар, яку віддали під новобуд.

У рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливого зловживання службовими обов'язками чиновниками ПАТ «Київський завод «Радар» суд наклав арешт на землю підприємства, яку віддали під забудову житлового комплексу за договором з приватною компанією про пайову участь у капітальному будівництві.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва менше двох тижнів тому за результатами розгляду клопотання детектива Національного антикорупційного бюро, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, чиновники «Радар», укладаючи цей договір, занизили вартість земельної ділянки площею понад 1,3 га в більш ніж п'ять разів і забули в ньому вказати приміщення, які знаходяться на вказаній землі. До того ж, вони вжили низку заходів для списання 9 корпусів заводу. У Бюро вважають, що службові особи заводу уклали договір з приватною компанією для оцінки вартості зазначених 9 корпусів заводу для заниження їх вартості.

Таким чином, у результаті зловживання чиновниками заводу «Радар» своїм службовим становищем підприємству завдано матеріальної шкоди на суму понад 100 мільйонів гривень.

Детективи просили накласти арешт на землю, так як проводиться судова комісійна земельно-оціночна експертиза. Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, у НАБУ показали схему розкрадання коштів Одеської міськради.

Раніше Бюро завершило розслідування «бурштинової справи».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: