Суд скасував арешт майна заводу «Радар» у справі НАБУ

Читать на русском
Столичний райсуд скасував арешт майна столичного заводу у кримінальному провадженні щодо зловживань посадовців цього підприємства.

Суд скасував арешт майна ПАТ «Київський завод «Радар» у кримінальному провадженні про можливе зловживання службовим становищем посадовцями заводу при укладанні договору з приватною компанією про пайову участь у капітальному будівництві житлового комплексу з торгово-офісними приміщеннями.

Таке рішення 17 квітня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Усатова за результатами розгляду клопотання адвоката, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, чиновники заводу «Радар», укладаючи цей договір, занизили вартість земельної ділянки площею понад 1,3 га в більш ніж п'ять разів і забули в ньому вказати приміщення, які знаходяться на вказаній землі. До того ж, вони вжили низку заходів для списання 9 корпусів заводу. У Бюро вважають, що службові особи заводу уклали договір з приватною компанією для оцінки вартості зазначених 9 корпусів заводу для заниження їх вартості.

Як вважають детективи, чиновники «Радару» вжили низку заходів для списання 9 корпусів заводу, що розташовані на цій ділянці. У Бюро вважають, що службові особи заводу уклали договір із приватною компанією для оцінки вартості зазначених 9 корпусів заводу для заниження їхньої вартості. Наразі компанією, з якою був укладений договір про пайову участь, ведуться підготовчі роботи, спрямовані на руйнування та знищення зазначених будівель. Одна з будівель уже частково зруйнована.

Також у цьому провадженні суд за клопотанням НАБУ наклав арешт на ці корпуса заводу, а також земельну ділянку площею 1,36 га. У зв'язку з цим адвокат подав клопотання про зняття арешту з цього майна. Суддя Усатова його задовольнила. Проте мотивація такого рішення поки що невідома.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: