Зведення ООС: бойовики 19 разів порушили режим припинення вогню

Читать на русском
Минулої доби бойовики 19 разів порушили режим припинення вогню, з них 5 разів - із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібрів 152 і 122 мм та мінометів калібрів 120 і 82 мм. Втрат серед українських військових немає.

Минулої доби бойовики 19 разів порушили режим припинення вогню, з них 5 разів - із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібрів 152 і 122 мм та мінометів калібрів 120 і 82 мм. Втрат серед українських військових немає.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у зведенні прес-центру Об'єднаних сил.

Карта ООС: ситуація на сході України на 28 травняСитуація на сході країни на 28 травня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, зенітних установок, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», - підкреслили у штабі.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики 15 разів обстріляли позиції ОС: біля села Водяне - з артилерійських систем калібру 122 мм; 4 рази поблизу населеного пункту Піски - з мінометів калібру 82 мм та протитанкових ракетних комплексів.

Тричі в районі міста Авдіївка - з озброєння БМП, зенітних установок ЗУ-23-2, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; поблизу населеного пункту Чермалик - з озброєння БМП.

Біля міста Мар'їнка - зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів; двічі в районі населеного пункту Новотроїцьке - з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Біля населеного пункту Новоселівка Друга - з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; поблизу села Гнутове - з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Біля села Талаківка - з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» українські позиції були обстріляні чотири рази: поблизу населеного пункту Оріхове - з артилерійських систем калібру 152 мм; біля населеного пункту Золоте-4 - з мінометів калібру 120 мм.

Поблизу населеного пункту Новолуганськ - з автоматичних станкових гранатометів; в районі ділянки розведення сил і засобів поблизу населеного пункту Станиця Луганська - зі стрілецької зброї.

За даними розвідки Об'єднаних сил, 29 травня трьох окупантів було знищено, ще одного - поранено.

«Від початку поточної доби обстрілів з боку противника не зафіксовано», - йдеться у звіті.

Нагадаємо, під час бойового зіткнення біля Попасної зник один боєць ООС. Тіло українського військовослужбовця, який загинув у бою з диверсійно-розвідувальною групою бойовиків, перебуває на тимчасово окупованій території. Представникам ЗСУ його мають передати 31 травня на КПВВ «Щастя».

Також стало відомо, що на Донбасі у середу, 29 травня, проросійські бойовики 8 разів порушили режим припинення вогню й застосували зброю, заборонену Мінськими домовленостями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: