На Донбасі бойовики напали на групу саперів, один зник безвісти

Читать на русском
На Донбасі групу саперів під час виконання бойового завдання атакували бойовики, один з військовослужбовців зник безвісти.
Ілюстративне фото.

На Донбасі групу саперів під час виконання бойового завдання атакували бойовики, один з військовослужбовців зник безвісти.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє у Facebook прес-центр штабу ООС.

Динаміка обстрілів ООС: 438 порушень режиму припинення вогню в квітніЗ 22 квітня до 26 травня було зафіксовано 438 обстрілів на Донбасі з боку бойовиків. Це вдвічі більше, ніж місяцем раніше.

Зазначається, що український інженерний підрозділ був атакований диверсійно-розвідувальною групою противника у складі дев'яти бойовиків. В ході бою українські військовослужбовці інтенсивним та зосередженим вогнем відбили атаку противника. За попередніми даними, під час вогневого зіткнення двох окупантів було знищено, ще одного - поранено.

Для прикриття відступу своєї групи противник застосував заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм.

«На жаль, під час обстрілу зник безвісти один з військовослужбовців саперної групи. Пошукові заходи тривають», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 28 травня незаконні збройні формування двічі порушили режим припинення вогню в зоні проведення операції Об'єднаних сил, було поранено одного військового.

Також у районі проведення операції Об'єднаних сил у понеділок, 27 травня, бойовики чотири рази порушили режим припинення вогню, що змусило українських військових відповідати на обстріли.

Як відомо, президент Володимир Зеленський побував на передовій на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: